Postat 13/08/2024

Usi din sticla, lemn, MDF sau furnir – cum se intretin?

Usi din sticla, lemn, MDF sau furnir – cum se intretin?


Usile de interior reprezinta o investitie serioasa si destul de costisitoare motiv pentru care, odata achizitionate, usile necesita o ingrijire corespunzatoare de-a lungul timpului pentru a ne putea bucura de ele o perioada cat mai indelungata de timp. Usile sunt unele dintre cele mai utilizate elemente dintr-o locuinta, iar din cauza anumitor factori (umezeala, praf, murdarie, inchidere si deschidere necorespunzatoare) se pot defecta destul de usor.

Pentru ca usile sa isi pastreze cat mai mult timp gradul ridicat de functionalitate, dar si aspectul placut, compania noastra va recomanda sa respectati cateva norme de curatare si intretinere, indiferent de tipul de usi de interior din locuinta.
 

Cum se curata si cum se intretin in mod corespunzator usile de interior?

Sticla
Usile din sticla se curata cel mai bine cu o carpa inmuiata in apa si sapun lichid, iar pentru a evita zgarieturile, este recomandat sa se utilizeze solutii non-abrazive. Intretinute corespunzator, ele isi vor pastra aspectul nou o perioada indelungata de timp, fiind necesara o schimbare a lor doar atunci cand doriti sa schimbati designul locuintei.
 
O intretinere corespunzatoare necesita si usile glisante din sticla deoarece de-a lungul timpului acestea pot acumula murdarie, praf si diferite resturi, lucru care le poate mai greu de deschis dupa o perioada.


Lemn
Este foarte important ca lemnul sa fie curatat in permanenta de orice fel de impuritati, precum praful si murdaria. Curatarea usilor din lemn se face extrem de usor: se poate utiliza un material textil uscat pentru a sterge praful si se recomanda evitarea detergentilor agresivi care pot afecta suprafata materialului.
 
O solutie casnica pentru usile din lemn nelacuite o reprezinta un amestec de detergent de vase si apa calduta, iar pentru a scoate in evidenta culoarea naturala a usii se poate folosi un amestec de apa calda si ulei de masline.
 
Pentru lemnul lacuit se recomanda folosirea produselor din comert (o ceara speciala), aceasta fiind varianta cea mai buna pentru lustruirea acestora. In felul acesta, suprafata usii va fi curatata, ins ava fi si protejata de umezeala si impuritati.


MDF si Furnir (natural si sintetic)
Usile din MDF sunt usor de curatat si de intretinut, pentru acestea fiind suficienta curatarea lor cu o carpa moale alaturi de o solutie din comert pentru curatarea mobilierului. Imperfectiunile sau zgarieriturile usilor din MDF se pot remedia usor cu ajutorul unui baton de ceara corectoare.
 
Umiditatea excesiva dintr-o incapere poate dauna usilor, mai ales celor furniruite, de aceea este indicat sa aerisiti cat mai bine incaperea respective pentru a regla umiditatea. Pentru usile fabricate din furnir, indiferent ca este natural sau sintetic, se recomanda evitarea substantelor de curatare pe baza de clor sau a buretilor abrazivi deoarece acestea sunt mult prea agresive si vor afecta suprafata usilor.





Incercam sa va reconectam la Server...





Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare.





Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare.

Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙