EuroUsi Cluj

»
Noutati » Cum alegi usa de intrare?

Cum alegi usa de intrare?


In momentul in care iti renovezi casa trebuie sa iei in considerare usa de la intrare. Aceasta pe langa aspectele legate de securitate, este si ceea care creeaza prima impresie celor care te viziteaza. Insa, alegerea usi de intrare de calitate este influentata de  izolatia termica si acustica. Astfel un model de usa cu aceste caracteristici reduce in mod semnificativ costurile cu energia, izoland in acelasi timp si de zgomotele de afara. 

Ce aspecte trebuie sa iei in considerare cand alegi o usa de intrare? 

  1. Cadru integrat 

Unu dintre cele mai importante aspecte ale unei usi, este cadrul integrat. Acesta se monteaza in peretii casei, usa fiind prinsa dupa aceea de cadru prin intermediul balamalelor. De obicei usa se livreaza impreuna cu cadru, deoarece dimensiunile usilor nu sunt standard, asadar nu se poate refolosi un cadru existent. 

  1. Balamalele  

Cand vine vorba de usi de intrare iti recomandam cel putin trei balamale metalice, solide si rezistente la intrarii prin forta. Ideal este ca acestea sa nu fie vizibile din exterior, atunci cand usa este inchisa.  

  1. Deschiderea 

Alegerea deschideri se face in functie de orientarea locuintei si de peretii din proximitate, aceasta trebuie sa fie pe stanga sau pe dreapta, cum privesti spre exteriorul si interiorul locuintei.  

  1. Punctele de inchidere 

Pentru siguranta recomandam ca usa de la intrare sa fie securizata cu cel putin doua yale, una in zona clantei, iar a doua mai sus, fara clanta. 

  1. Materialele de constructie a usi de intrare 

Principalele materiale folosite in costructia usilor de la intrare sunt metalul (aliaj de otel), placajul MDF, lemnul masiv, PVC sau o combinatie ale acestora. Usile metalice sunt printre cele mai populare la bloc, insa nu sunt cele mai bune din punct de vedere estetic. Din acest motiv, poti alege o usa metalica  acoperita cu lemn, cu aspect clasic. De asemenea poti opta pentru o usa de intrare din lemn masiv sau MDF care pe langa designul placut ofera siguranta si o izolare eficienta.  

  1. Dimensiuni 

Cele mai importante dimensiuni sunt latimea si inaltimea exterioara a tocului usii, necesare pentru montajul usii in deschiderea din perete. Pentru a afla cum se masoara acestea citeste articolul ,, Montarea usilor – masurarea golului”.