EuroUsi Cluj

»
Noutati » Usi de interior pentru un stil decorativ minimalist

Usi de interior pentru un stil decorativ minimalist


Pentru o amenajare unitara a locuintei aspectul usilor este esential, asadar este foarte important ca alegerea usilor sa interior sa se faca luandu-se in calcul si stilul de amenajare predominant. Pe langa aspecte esentiale precum functionalitate, izolare fonica si termica, alegerea usilor de interior trebuie sa se faca luandu-se in calcul si stilul decorativ al intregii locuinte, pentru ca acestea sa se integreze perfect si sa se asorteze cu restul elementelor decorative.

Caracteristicile stilului minimalist in decoratiuni interioare

Aparut in secolul al XX-lea, stilul minimalist propune, cat de mult se poate, o minimalizare a numarului de culori, forme, texturi si linii. Designul minimalist este caracterizat de linii drepte, forme foarte simple si o atmosfera cat mai aerisita. Un interior minimalist este lustruit, spatios si neaglomerat. Nu se vor gasi niciodata o multime de accesorii decorative care sa umple spatiul, nici detalii ornamentale pe piesele de mobilier, insa se va gasi un spatiu orientat spre functionalitate. Intr-un spatiu minimalist, fiecare obiect are o functie bine determinate, iar functia decorativa nu este una esentiala.

Minimalismul este apreciat deoarece interiorul in acest stil architectural este foarte usor si da senzatia de libertate. Minimalismul este deosebit de popular printre oameni de afaceri si printre persoanele care pretuiesc combinatia de simplitate, sofisticare, frumusete si lucruri practice.
 

Ce tipuri de usi de interior sunt potrivite pentru o locuinta minimalista?

Usile trebuie sa fie simple, fara inflorituri sau sculpturi inutile, pentru ca minimalismul inseamna austeritate si geometrie si de aceea nu este recomandat sa se foloseasca mai mult de doua - trei culori pentru intreaga camera. Asadar, usile albe sau cele in culori deschise sunt potrivite pentru un stil minimalist deoarece  vor da impresia unui spatiu organizat si bine aerisit. Chiar daca poate predomina albul sau elemente decorative calde si luminoase, nu este deloc gresit ca si usile de interior sa fie tot albe.

De asemenea, pentru o locuinta amenajata intr-un stil minimalist se pot alege si usi de interior care sa se afle in contraat cu celelalte elemente de decor, fie ca este vorba de culori sau textura. Cel mai important insa este ca usile achizitionate sa fie modele simple, fara a avea prea multe detalii sau accente aplicate, pentru a nu incarca prea mult incaperile.

In portofoliul companiei noastre se gasesc numeroase modele de usi de interior moderne si simple, care se vor potrivi de minune cu stilul minimalist din locuinta voastra. Va recomandam sa optati pentru usi din gama Porta Doors sau Invado, colaborati ai companiei noastre cu o oferta variata de produse, astfel incat sa alegeti usi de interior care se potrivesc cat mai bine cu nevoile si gusturile clientilor.