EuroUsi Cluj

»
Noutati » Gid – Cum asortam usile de interior?

Gid – Cum asortam usile de interior?


Atunci cand vorbim despre locuinta confortul este esential. Acesta reflecta piesele de mobilier dar si elementele care compun casa, inclusiv usile de interior sau parchetul.  Usile de interior sunt alese de obicei  in faza finala de amenajare, astfel in cat sa se integreze perfect in decorul casei. Asadar, trebuie sa decidem sitlul si nuantele ce compun incaperile, daca ne dorim o amenajare clasica sau vrem ca usile sa creeze un contrast placut.

Cand vorbim despre asortarea usilor de interor, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte in procesul de amenajare:
  1. Asortarea usilor de interior cu parchetul sau gresia     

Pentru a crea un decor uniform trebuie sa construim impresia de echilibru. Acest lucru nu insemana ca trebuie sa alegem usile in aceasi nuanta cu parechetul, insa nici in una contrastanta. Usile de interior vopsite in nuante deschise se vor integra perfect intr-o incapere al carei parchet are culori deschise de maro, iar un parchet in nuante roscate va fi pus in evidenta de o usa in culori asemanatoare.
  1. Asortarea usilor de interior cu pereti

Chiar daca in functie de acest aspect alegem anumite elemente decorative sau piese de mobilier, in anumite situatii culoare peretilor ne pune in difcultate cand vine vorba de alegea usilor de interior. Astfel, deoarece usa este ancorata in perete, culoare acestea se va intrepatrunde cu cea a peretilor.

Discrete, elegante si aliniate la fata exterioara a peretelului, usile Porta Hide sunt ideale pentru o asortare perfecta cu pereti. Acestea sunt livrate grunduite si pregatite pentru a fi vopsite sau tapetate cu modelul peretilor.
  1. Asortarea usilor de interior cu mobilierul

Pe langa cromatica mobilierului care este recomandat sa fie intr-o nuanta cat mai asemanatoare cu usa, trebuie sa luam in calcul si stilul usi. Astfel, putem alege usi din sticla glisante, cu geam opac sau cu un design simplu,  curat si fara elemente decorative, pentru o incapere cu mobila moderna sau minimalista.