EuroUsi Cluj

»
Noutati » Cum alegem culoarea usilor de interior?

Cum alegem culoarea usilor de interior?


Usile de interior au devenit mai mult decat un element util in amenajarea locuintei. In ultima perioada, alegerea dimensiunilor, modelului si culorii usilor de interior are o importanta deosebita in definirea sitilului, decorului si designului casei.
Una dintre cele mai intalnite probleme cu privire la alegerea usilor de interior este decizia asupra culorii acestora, mai ales atunci cand stilul de amenajare a locuintei nu este foarte bine definit sau este diferit de la o camera la alta, iar cromatica folosita in casa este variata.

In ziua de azi putem alege usi de interior in orice culoare: rosii, albastre, verzi, bleu, galbene si chiar negre. Insa usile cele mai des folosite si usor de asortat cu restul casei sunt cele in nuantele naturale ale lemnului sau cele albe. Iar, in momentul alegeri usi de interior trebuie sa tinem cont de faptul ca usile de culoare inchisa adauga o nota severa interiorului casei, in timp ce usile in culori deschise maresc vizual spatiul.
 
Cum alegem culorile usilor de interior in functie de stilul de amenajare?


Unii designeri  aleg sa asorteze usile de interior la culoarea finisajelor, mai exact, la culoarea pardoselii. Cu alte cuvinte, daca parchetul din casa este de culoarea stejarului si usile vor fi in aceeasi nuanta. Altii considera ca cel mai potrivit este sa le asortam cu mobilierul. Insa, aceasta abordare este gresita, deoarece, in timp, putem decide sa schimbam mobila, intr-o nuanta complet diferita, iar usile alese vor parea din cu totul alta poveste.

Atunci cand alegem usile de interior in functie de stilul de amenajare a locuintei trebuie sa luam in considerare caracteristicile stilului: finisaje, decoratiuni, culori, texturi etc.

Usile din lemn, in culori deschise, crude, se potrivesc perfect cu locuintele amenajate in stil Rustic, Country sau Etnic. Pentru casele amenajate in stil Provence designerii recomanda alegerea usilor in nuante pastel (bleu, vernil, crem, alb-galbui), cu aspect invechit si chiar cu unele elemente decorative din fier. In casele amenajate in stil clasic este recomandat sa montam atat usi albe cat si usi din lemn in nuante mai inchise, cu elemente decorative specifice epocii si stilului de amenajare. Iar, pentru casele moderne, amenajate in stil Minimalist sau High-tech, putem alege usi in nuante reci, cu design simplu, fara elemente decorative sau chiar usi din sticla.