EuroUsi Cluj

»
Noutati » Criteriile de selectie ale unei usi de interior

Criteriile de selectie ale unei usi de interior


Usile de interior sunt o necesitate pentru orice locuinta, dar reusesc totodata sa faca diferenta intre o casa si alta. Ele au capacitatea de a transforma radical o camera, fie ca vorbim despre baie, camera de zi, dormitor, hol sau birou. Pentru a fi insa sigur ca obtii rezultatul dorit, este important sa alegi usile interioare potrivite. Iar, pentru a face cea mai buna alegere, iti oferim cateva criteriile de selectie ale unei usi de interior.

Criteriile de selectie ale unei usi de interior  

  • In functie de gradul de izolare termica si fonica
Pentru ca usa de interior sa poata izola termic cat mai bine o camera este nevoie ca aceasta sa aiba o grosime de cel putin 40 mm. De asemenea se poate obtine o izolare fonica  optima daca usa are minim 28 db, ea fiind compusa dintr-un panou tubular, panou HDF, lemn stratificat sau masiv, in nici un caz din fagure de carton.
  • In functie de material
In ceea ce priveste materialul, poti alege fie usi din lemn masiv, fie materiale compozite, precum MDF, PAL, HDF. Insa, materialul nu trebuie ales doar in functie de estetica, ci si in functie de locul unde va fi amplasata usa. De exemplu, daca in baie exista multa umezeala, o usa din PAL ar putea sa se umfle cu usurinta. De aceea, e recomandat MDF-ul sau alt material mai compact. In ceea ce priveste usile din lemn masiv acestea trebuie sa fie perfect uscate pentru a nu prezinta imperfectiuni in timp.
Usile din MDF sau HDF sunt mai usoare decat cele din lem msasiv, dar la fel de estetice. Acestea sunt disponibile in culori variate, insa nu pot fi retusate daca se zgarie, precum cele din lemn.
  • In functie de design
O casa in stil shabby chic invita romantismul in locuinta. Elementele decorative pana la cel mai mic detaliu sunt bine-venite, inclusiv motivele florale. Opteaza pentru culori deschise sau chiar o usa alba sau in nuante pastelate.
 
O casa cu un decor minimalist are nevoie de usi finisate perfect, de obicei in culori reci, cu design simplu si in linii drepte. Clanta acestora este deseori fixa, integrata in rama metalica, contribuind la aspectul minimalist.
 
O casa cu un decor clasic va pune accentul pe usi clasice, de obicei simple din lemn si cu un aspect neutru. Acestea pot avea anumite elemente care imita usile de dulap si pot fi vopsite pentru a da o nota vizuala unica camerei