EuroUsi Cluj

»
Noutati » Ce usi sunt potrivite pentru camera copiilor?

Ce usi sunt potrivite pentru camera copiilor?


Alegerea usilor de interior este o etapa foarte importanta si deloc usoara atunci cand amenajam sau renovam o locuinta. Pe langa aspectul decorativ, este esential ca usile de interior sa fie achizitionate in functie de materialul din care sunt fabricate, luandu-se in calcul rezistenta si anumite criterii functionale sau in functie de incaperea in care vor fi instalate.  De exemplu, este recomandat ca pentru baie sa optezi pentru usi de interior rezistente la umezeala si aburi, comparativ cu celelalte incaperi unde trebuie sa ai in vedere alte aspecte.
 

Usi pentru camera copiilor

Pe langa rezistenta si functionalitate, usa pentru camera copilului trebuie sa asigure si o buna izolare fonica pentru ca acestea sa se poata odihni linistit, dar si o buna izolare termica, astfel incat cel mic sa aiba parte de tot confortul. Nu se recomanda alegerea unui material anume din care sa fie fabricate usa, ci este recomandat ca modelul ales sa se potriveasca cu restul usilor din locuinta, dar si cu stilul decorativ predominant. Important este, ca in final, usile de interior alese sa se integrez perfect cu designul incaperii pentru a crea un mediu armonios pentru copilul tau, dar in acelasi timp, sa stimuleze creativitatea.
In special pentru baieti, daca sunt iubitori de SF sau jocuri, se pot lipi pe usa diverse autocolante care sa ilustreze imagini sau personajele preferate, fiind o metoda simpla si practica de a recrea o atmosfera specific spatiala sau un cadru din jocul favorit. Si pentru camera fetitelor se pot alege autocolante tematice, in culori vii, cu elemente din desenele animate favorite.
 

Culori pentru camera copiilor

Alegerea unei nuante neutre (alb, crem, bej) va face ca usile sa se potriveasca aproape cu orice stil architectural al incaperilor. In general, culorile deschise confera luminozitate incaperilor si le pot face sa para mai spatioase si mai aerisite si pot transforma un spatiu redus astfel incat acestea sa para mai amplu.
Desigul camerei pentru copii trebuie sa tina cont de personalitatea si pasiunile copiilor, mai ales pentru ca acestia isi petrec o buna parte in aceasta incapere dormind, invatand sau jucandu-se. Pentru aceasta incapere se pot alege culori care sa se potriveasca oricarei varste, cu tonuri linistitoare, frumos armonizate, insa se poate alege si o tematica anume, in functie si de dorintele celui mic.
Cu ajutorul culorilor spatiile devin mai calde si mai primitoare, creeaza intimitate si predispun la fericire si confort, motiv pentru care culorile calde si puternice au efect reconfortant si energic, stimuland concentrarea. Culorile pale sau reci au efect calmant asupra corpului si a memoriei si creeaza impresia unei camere mai spatioase.