EuroUsi Cluj

»
Noutati » Cand e momentul sa iti inlocuiesti usile de interior?

Cand e momentul sa iti inlocuiesti usile de interior?


Usile interioare sunt elemente esentiale intr-o locuinta, pe langa design  acestea ofera si beneficii practice. Ne ofera securitatea, intimitatea necesara, dar sunt si un factor important atunci cand vine vorba de mentinerea temperaturii intr-o incapere. Ca orice lucru, datorita trecerii timpului acestea se pot degrada si este important sa stii cand e momentul sa le inlocuiesti. In randurile de mai jos iti prezentam care sunt lucrurile pe care trebuie sa le observi si te pot ajuta sa iei decizia sa schimbi usile de interior.

Deschiderea si inchiderea usii nu se realizeaza cu usurinta

Acesta este cel mai evident semn are te face sa te gandesti la achizitionarea unei usi noi. Functionalitatea usii nu mai este la fel ca in momentul in care ati instalat-o, iar acest lucru este normal avand in vedere uzura datorata trecerii timpului, insa daca deschiderea sau inchiderea usii necesita un efort, atunci este un semn clar ca usa trebuie inlocuita. De asemenea, usile vechi se pot deforma, iar acest lucru poate duce la zgarierea podelei atunci cand este folosita, facand astfel ca si podeaua sa se degradeze.
 

Balamale care scartaie

Balamale care scartaie nu sunt doar enervante, ci sunt si un semn ca usa ar trebui inlocuita. Intretinerea acestora prin ungere periodica, te poate scapa de problema scartaitului pentru o perioada de timp, insa faptul ca balamalele sunt slabite indica ca usa nu mai dispune de toate functionalitatile.
 

Vopsea decojita sau crapata

Un alt semn evident de uzura al usii este vopseaua decojita sau crapata. Desi usile rustice sunt in trend, o usa deteriorata datorita trecerii timpului si care nu a avut parte de o ingrijire corespunzatoare ofera locuintei un aspect neingrijit, fata de o usa care poate avea un stil rustic, dar care este functionala si ingrijita.
 

Pierderea caldurii din incapere

Daca observi ca lumina se strecoara pe sub usa sau in jurul usii, acesta este motivul pentru care caldura din incapere se pierde. O usa eficienta nu ar trebui sa lase goluri in jurul sau prin care sa permita pierdea caldurii, aceasta ar trebui sa izoleze incaperea. Daca nu optati pentru schimbarea usii, pe termen lung o sa va confruntati cu costuri ridicate pentru energia electrica si cu gasirea unor metode temporare de acoperire a gaurilor, care de cele mai multe ori nu sunt estetice.
 
Daca intampini oricare dintre problemele mentionate mai sus si doresti sa inlocuiesti usile vechi, te asteptam in showroom-urile noastre sa alegi usi de calitate superioara realizate de Porta Doors si Invado. Specialistii nostril te vor ajuata sa gasesti usa de interior care sa se potriveasca cu design-ul casei tale, dar si cu dorintele tale.